Elindult a Psoripedia - a psoriasis fogalomtár

2012.06.08 11:29

Előfordult már Önnel is, hogy az orvos által elmondottakbnak csak a felét (vagy kevesebbet) értette? Vagy a gyógyszer hatásának leírásában olyan idegen szakszavak szerepeltek, melyeket még sohasem hallott? 

Mit lehet ilyenkor csinálni? Persze az orvost is megkérdezhetnénk, de többnyire nekik (nekem) nincs idejük ezt elmagyarázni. Ott van persze a szomszéd néni is, de a kapott információ megbízhatósága legalábbis kétséges.

Ezért gondoltam arra, hogy megpróbálom szép lassan összeszedni és röviden nem szaknyelven megmagyarázni, hogy mit jelent egy-egy orvosi szakkifejezés. Mindezt a Psoripedia (psoriasis enciklopedia) lapon ABC szerint rendszerezve teszem majd közzé. Szeretnék naponta-kétnaponta legalább egy új magyarázatot feltenni az oldalra. Nagyon örülnék, ha Önök is kérdezmének, kérnék egy-egy szó, fogalom magyarázatát. Várom kérdéseiket a psoricenter@gmail.com címen!

Vissza

Téma: Elindult a Psoripedia - a psoriasis fogalomtár

Dátum 2012.06.26

Feladó Gyulai Rolland

Tárgy Psoripedia

Válasz

Az autoimmun szó magyarázata bekerült a psoripediába. Kérem, küldjék el javaslataikat a jövőben is a magyarázatra érdemes szavakkal kapcsolatban.

Dátum 2012.06.14

Feladó inb

Tárgy Psoripedia

Válasz

Kedves Doktor Úr!
Nagyon köszönöm Önnek ezt a blogot. Végre egy orvos, aki komalyan vesz bennünket betegeket!
Szívesen venném, ha a Psoripédiában, vagy esteleg egy írásban kifejtené, hogy mit is jelent pontosan az, hogy :autoimmun